Drömmen om den perfekta klänningen tog form den där långa, ljumma sommarkvällen 2010. I samtalet kring modets svängningar, massproduktion, bristande ansvar och tveksam kvalité, insåg vi att de bästa klänningarna, ofta välskräddade, har vi hittat i våra mammors garderober. Klänningar från 50-, 60- och 70-talet som än idag känns lika tidlösa som aktuella.

 

Vår dröm kom både ur en äkta kärlek till klänningen som plagg och ur en frustration; varför är det så svårt att hitta bra, tidlösa klänningar i hög hållbar kvalité. Klänningar som kan gå i arv till våra döttrar. Som är och känns lika snygga nu som då.

 

Det bara måste gå att ta fram klänningar som kombinerar tidlöshet, god passform och hög kvalité med närproducerat, hållbarhet och ansvar. I fina naturmaterial till en rimlig kostnad. Klänningar med en äkta känsla.

 

Nu har vår strävan efter att skapa den perfekta klänningen gett resultat.

Vi har sökt och samlat intryck. Vi har noga lagt pusselbitarna och tagit fram de bästa modellerna med den bästa passformen. 

Steg för steg har vi hittat de bästa samarbetsparterna, de mest kavlitetsmedvetna leverantörerna och de skickligaste syataljéerna.

Den perfekta klänningen ska vara snygg, bärbar och hållbar - även ur ett miljöperspektiv. Med utvalda detaljer som får dig att känna dig både välklädd, befriande tidlös och snygg.

Vi drömde om att erbjuda återkommande kollektioner av klänningar för dig som tycker som vi - att klänningen är det utan konkurrens bästa plagget. Där du kan hitta din perfekta modell i kollektion efter kollektion.

Nu är drömmen sann. Välkommen att hylla klänningen med oss. 

Ann Sköld Nilsson & Anna Arborelius