Nio klänningar och en tionde

En Äktakollektion består av nio omsorgsfullt designade klänningar och en tionde. De nio klänningarna är uppsydda i olika grundmodeller och varje modell har en unik färg med unika detaljer.

Varje klänningsmodell är numrerad för att skapa en känsla av tidlöshet, hållbarhet över generationer och för att markera att varje modell i kollektionen är unik och producerad i ett begränsat antal.

Klänningarna är framtagna i samarbete med några av de främsta inom mönsterkonstruktion, hantverk och kvalitetssömnad i Sverige. För att skapa hållbara klänningar utifrån alla aspekter och för att vara så lokala vi kan i alla led.

De noga utvalda tygerna i ull, siden, lin och bomull är i möjligaste mån ekologiska. Andra omsorgsfullt utvalda detaljer såsom knappar, spännen och band är av material med så låg miljöåverkan som möjligt.

 

Den tionde kan vara ett helt annat plagg, en accessoar eller ett smycke, designat för Äkta, tillverkat i endast tio exemplar och som på ett eller annat sätt passar tillsammans med en Äkta klänning. 

Vi vill bidra till ett lite mer hållbart samhälle genom att erbjuda hållbara, tidlösa och närproducerade plagg. Överskottet från försäljningen av den tionde kommer att sättas av i en fond som sedan delas ut till projekt eller personer som bidrar till att bevara och utveckla svensk textil- och hantverkstradition.

 

Första kollektionens tionde är en 60-tals inspirerad cape i fin mörkt grå ull, perfekt att bära i höst tillsammans med en Äkta klänning, på väg till och från jobbet, teaterbesöket eller festen.

 

En Äktaklänning passar lika bra på kundmötet som på minglet efter jobbet eller till festen i helgen. Den är lika rätt idag som nästa decennium eller när den en gång går i arv.